Incubatie si crestere


Ouale pentru incubat trebuie atent selectionate, acestea trebuie sa aiba coaja intreaba, curata, nu trebuie spalate, daca sunt murdare se pot curata cu o carpa uscata sau cu hartie abraziva.
Dimensiunile oualelor trebuie sa fie asemanatoare, cele prea mari sau prea mici pot prezenta malformati.Acestea trebuiesc pastrate la temperatura camerei, cu varful in jos, partea rotunda in sus. Ouale se pastreaza maxim 7 zile, dupa 7 zile acestea isi pierd fertilitatea. Durata de incubatie este de 16 – 17 zile.Dupa circa 3 saptamani de la nastere se pot diferentia masculi de femele.Prepelitele prezinta o maturizare sexuala precoce, astfel ca femela depune primul ou dupa 6-7 saptamani, si poate depune pana la 350 oua intr-un an, iar masculii pot fi folositi la acuplare dupa 40 de zile.
Incubarea de prepelite si cresterea acestora nu sunt foarte complicate, insa este esential ca ouale folosite pentru incubat sa nu fie mai vechi de 10 zile. Temperatura de incubare este de 37,5 grade Celsius, si umiditatea de 60% in primele 14 zile. Din ziua a 14-a, pana la iesirea din oua, temperatura ramane intre aceleasi limite ca in perioada anterioara, dar umiditatea trebuie ridicata la 80%. Puii de prepelita se iau din incubator cand sunt uscati bine. In prima perioada de crestere a puilor de prepelite trebuie mentinuta temperatura de 37 grade Celsius. Pentru administrarea de apa se pot utiliza adapatoare pentru pasari, iar ca furaj se poate administra, in primele 5 saptamani, Starter pentru curci sau starter anume pentru prepelite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: