Binefacerile oului de prepelita


Dupa cum spuneam, calitatea pricipala a acestor pasari este ca se oua mult si repede. O prepelita japoneza produce 250-300 de oua pe an, insa sunt si cazuri exceptionale cand s-a ajuns la 480 de oua. Ouale sunt mici, cu o greutate intre 8-12 grame, cu o medie de 10 grame.
Calitatile terapeutice se datoreaza numarului mare de vitamine si minerale care le contine: vitaminele A,B, B1 (de sase ori mai multa decat oul de gaina), B2 (de 15 ori mai multa decat oul de gaina), D3, E, si mineralele fosfor (de cinci ori mai mult decat oul de gaina), fier ( de 6 ori mai mult decat oul de gaina), calciu, zinc, sulf si potasiu. Continutul de colesterol este mai mic (de 1,4%, fata de 4% la oul de gaina).
Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, se folosesc in afectiuni precum TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate. Un un efect benefic asupra sistemului circulator, imbunatatesc digestia, regleaza aciditatea gastrica, imbunatatesc memoria, ajuta la cresterea si dezvoltarea copiilor.
Curele bazate pe oua de prepelita sunt de mai multe tipuri, in functie de afectiunile care trebuie tratate. Ouale se administreaza dimineata, pe stomacul gol, inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg. De asemenea sunt recomandate ouale de la pasari reproducatoare (cele pentru incubator, fecundate), dar nu stiu sa va argumentez acesta teorie. Pentru ca e mic, se poate sparge intr-o lingura, si se lasa sa alunece pe gat. Daca nu puteti sa sa suportati oul crud in gura, se poate freca cu o lingurita de miere sau putina pulpa de fructe. Micul dejun de serveste dupa aproximativ 1-2ore, si e recomandat sa fie compus din hrana rece. Persoanele cu ulcer sau anemie pot sa ia micul dejun in jumatate de ora. Nu se consuma cafea, alcool pe perioada regimului. Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani in cazul adultilor si dupa trei luni la copii.
Curele de baza: Pentru copii intre un an si trei ani: Cura de 60 de oua in 30 de zile: Se pot administra cate doua oua zilnic.
Pentru copii intre 4 si 7 ani: Cura de 60 de oua in 20 de zile: Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
Pentru copii intre 8 si 10 ani: Cura de 90 de oua in 30 de zile: Se pot administra cate trei oua zilnic.
Pentru copii/adolescenti intre 11 si 15 ani: Cura de 120 de oua in 32 de zile: In primele patru zile – cate trei oua pe zi; Intre a 5-a si a 30-a zi – cate patru oua pe zi; In a 31-a zi – trei oua, iar in a 32-a zi – un ou.
Pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani: Cura de 120 de oua in 26 de zile: In primele doua zile – cate trei oua pe zi; In a treia zi – patru oua pe zi; Incepand cu ziua a patra, 24 – cate cinci oua pe zi; In a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi;
Numai pentru adulti: Cura de 240 de oua in 50 de zile: In primele doua zile – cate trei oua pe zi; In a treia zi – patru oua pe zi; Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv – cate cinci oua pe zi; In a 49-a zi – trei oua pe zi; In a 50-a zi – doua oua pe zi.
In functie de afectiune, se racomanda curele: – ulcer 120 bucati – tulburari digestive 120 buc – arteroscleroza 240 buc – astm bronsic 240 buc – anemie 240 buc – scleroza coronanina 240 buc – colesterol 240 buc – hipertensiune 120 buc – rinichi 240 buc – diabet 240 buc – tbc 240 buc – migrene 240 buc – nevroze 240 buc – boli de ficat 240 buc – potenta 240 buc

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: