Pastrarea oualelor de la recoltare si pana la introducerea in incubator


Oale ce vor fi folosite pentru incubare se aleg de la pasari sanatoase si care au o alimentatie corespunzatoare. Se aleg oua de dimensiuni medii, cu suprafata regulata fara asperitati, crapaturi. Nu se amesteca oua provenite din diferite surse. Cateva oua infectate pot omora o intreaga serie de pui.

– pe timp de 3 zile, stocajul ouălor de incubaţie este indicat a se face în limite mai largi de temperatură, cuprinse între +14 ÷ +20gradeC
– pe timp de 6 zile, stocajul ouălor de incubaţie la temperaturi de +14 ÷ +16gradeC asigură o bună ecloziune a acestora şi o creştere performantă a puilor eclozionaţi
– pe timp de 9 zile, este indicata o stocare a ouălor de incubaţie la temperaturi cuprinse între +14 ÷ +16gradeC
– pe timp de 12 zile şi respectiv, de 15 zile, stocajul ouălor de incubaţie este deosebit de eficient la temperaturi cuprinse între +12 ÷ +14gradeC;
– pe timp de 18 zile, stocajul ouălor de incubaţie se face la temperaturile, de +12 ÷ +14* C
– peste 18 zile – procentul de ecloziune scade drastic sub 40%

Indiferent de perioada de stocare a oualor, temperatura nu va fi mai mica de 12grade sau mai mare de 20grade.
Pe perioada stocarii umiditatea relativă a aerului trebuie să fie de 65 – 70%, iar întoarcerea ouălor este necesar să se facă din a 4-a zi de stocaj, sub un unghi de 45grade, de 3 ori în 24 ore. Ideal ar fi ca inainte sa fie introduse in incubator, coaja oualor sa fie sterilizata sub raze UV sau cu Ozon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: